Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry MMORPG

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem że teraz trochę dużo takich tematów, ale powiedzmy że mam inne wymagania.

Więc szukam gry mmorpg. Jak najbardziej zbliżone do Final Fantasy XIV (podobny system walki). Oczywiście f2p. Nigdy nie korzystałem z pvp więc pod tym względem może być p2w. Graficznie nie musi być wspaniała, ale nie chcę też stopić oczu przez grafikę jak w metinie.

Zasysam teraz Aiona, za pierwszym razem po odpaleniu gry od razu ją wywaliłem bo usłyszałem polski dubbing, teraz odpalę go w angielskiej wersji to może będzie lepiej. 

Z góry dzięki za pomoc.

Edit

Kupiłem sobie abonament do FFXIV, temat uważam za zamknięty. 

Opublikowano

metin2,

4story,

nostale

popatrz B)

Metin - stahp, 4story - stare jak świat, nostale - anime podziękuje. 

Cabal

Cabal 2

Tera Online

Trove

Cabal - stare jak świat, Cabal 2 - raz piszą że tego nie ma ,raz piszą że jest. Czy są już dostępne europejskie serwery?

Tera - nie ten system walki, nie da się tego pobrać launcherem.

Trove - minkruftowi podziękuje. 

Opublikowano

Nie grałem w final fantasy ale sprawdź może vindictus i C9.

Vindictusa mam, 2 postacie na 60 poziomie i już mi się znudził. C9 grałem, ale grafika jest zbyt potworna. Mamy 2015 rok domagam się chociaż odrobiny dobrej grafiki. No i nie ten system walki. 

W FFXIV system walki jest taki, że zaznaczasz przeciwnika i wyprowadzasz ataki na 12345 itd. Szczególnie spodobała mi się postać maga który strzela spellami z książki. Zdaje mi się że podobnie jest w Aionie dlatego go pobieram. 

Opublikowano

Co do cabal 2.. EU serwerów nie ma i nie znajdziesz, ostatnio wystartowała dopiero open beta. Oczywiście po zakończeniu bety postaci nie usuwają. Dobra gierka jedyny minus jest taki, że straszne są fpsy, na dobrych pc nawet klatkuje.. Dlatego ja obecnie czekam na jakiekolwiek poprawy ale polecam. :)

Rynthym rynthym. :D

Opublikowano

Vindictusa mam, 2 postacie na 60 poziomie i już mi się znudził. C9 grałem, ale grafika jest zbyt potworna. Mamy 2015 rok domagam się chociaż odrobiny dobrej grafiki. No i nie ten system walki. 

W FFXIV system walki jest taki, że zaznaczasz przeciwnika i wyprowadzasz ataki na 12345 itd. Szczególnie spodobała mi się postać maga który strzela spellami z książki. Zdaje mi się że podobnie jest w Aionie dlatego go pobieram. 

Sam grałem w FFXIV długo i muszę ci powiedzieć, że powinieneś grać w niego, nie znajdziesz drugiej takiej gry, możliwe że patrzymy na narodzenie się legendy w świecie MMO, która pobije króla czyli WoW'a. Gra prężnie się rozwija i ma tonę nowych graczy. System walki czyli klasyczny target znajdziesz w 90% gier MMO jednak nie jest on taki jak w FFXIV ponieważ tam zostało wprowadzonych kilka zmian do niego by był bardziej ciekawy (jest co prawda strasznie wolny, jednak nie można tam naciskać bezsensownie klawiszy), co jak co ale taki system walki jest najnudniejszy ze wszystkich możliwych. Jeśli jednak z jakiegoś powodu nie chcesz grać w FFXIV to polecam RIFTA, taki sam system walki i znów wprowadzonych zostało tu kilka mało znaczących zmian, która robią ten system walki trochę przyjemniejszy, gra jest dosyć dynamiczna. Polecam również ArcheAge, gra od tego samego wydawcy co RIFT więc możesz spróbować obie z jednym kontem, gra jest dosyć ciekawa, sand-box z naciskiem na PvP, które jest bardzo fajne, system targetowania posiada, a rozgrywka jest dynamiczna i szybka. Jeśli lubisz orientalne klimaty polecam Age of Wulin jednak nie każdemu gra przypada do gustu, wydawca to Webzen więc niektórych to odstrasza ale wydaje się, że wydawca się obudził ponieważ patche pojawiają się tu dosyć szybko. Poza tymi grami polecam SWTOR, który za niedługo dostanie spory ''tajemniczy'' dodatek.

没我爱

Opublikowano

Rift mi się znudził w prologu.

Co prawda FFXIV jest zasadniczo drogi, ale nie gram w mmo całe życie, więc abonament bym kupował może raz na rok. Co prawda nie lubię takiego systemu walki, ale tutaj jest on zrobiony niewiarygodnie dobrze. Najlepsze i tak są miasta, nie wiem czy takie giganty są nawet w WoW'ie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...